Sidan innehåller annonslänkar

Descutan® Kutan Svamp, 4%. 50 x 15 ml - 50 x 15 ml

Hög kvalitet Hög kvalitet
Pressade priser Pressade priser
Brett utbud och sortiment Brett utbud

Produktinformation

Descutan® Kutan Svamp 4%, 50 x 15 ml är ett receptfritt läkemedel i form av ett hudrengöringsmedel som innehåller klorhexidin, en aktiv substans som dödar eller hämmar tillväxten av olika typer av bakterier och vissa typer av andra känsliga mikroorganismer. Det används för att förebygga infektion genom dess hämmande eller avdödande effekt.

  Förpackningen innehåller 50 st medicinerade tvättsvampar innehållande klorhexidinlösning samt hjälpämnen. Den preparerade tvättsvampen används för att rengöra det berörda området.

Var noga med att följa instruktionerna givna av behandlande läkare eller veterinär. Personer som är överkänsliga mot klorhexidin eller något annat av läkemedlets hjälpämnen bör inte använda Descutan.

Dessutom får det inte användas i leder, på senor, hjärnan, meningerna eller perforerade trumhinnor då den aktiva substansen klorhexidin är neurotoxiskt.    Produktinformationen är endast avsedd som allmän information och ersätter inte individuell medicinsk eller veterinärmedicinsk rådgivning. Vi strävar alltid efter att tillhandahålla korrekt och uppdaterad information, det är dock inte en garanti på att all information är fullständig eller aktuell.

Läs alltid bipackssedeln innan användning! Rådgör med legitimerad veterinär, läkare eller farmaceut inför ändamålsenligt användande av produkten För mer information om läkemedlet läs vidare på fass.se.

  Denna vara tillhandahålls av FirstVet Apotek Hudrengöringsmedel som innehåller klorhexidin, en aktiv substans som dödar eller hämmar tillväxten av olika typer av mikroorganismer. Tvättsvamp innehållande klorhexidinlösning för att behandla och förebygga infektioner.

Det finns vissa begränsningar och varningar kopplade till användningen av produkten. Följ behandlarens rekommendationer noggrant.  Klorhexidinglukonat  40 mg/ml Polyoxyetylen-polyoxypropylenkondensat   Fettsyreamidoalkyldimetylaminoxid   Isopropanol   D-glykonolakton   Renat vatten   Läs alltid bipackssedeln innan användning! Läs doseringsinformation på förpackning eller medföljande bipackssedel

  Tvättinstruktion och informationsblad för det receptfria läkemedlet descutan finns på flera språk på följande länk Descutan Tvättråd. Var noga med att följa behandlande veterinärs eller läkares råd.

Kontakta apotekspersonal vid minsta osäkerhet.    Effekten kan reduceras vid kontakt med tvål, blod, var och annat organiskt material. Använd alltid detta läkemedel exakt enligt beskrivning i denna bipacksedel eller enligt anvisningar från läkare, veterinär eller apotekspersonal.

Rådfråga läkare eller apotekspersonal om du är osäker. Används före utgångsdatum som anges på kartongen efter Utg.

dat. Utgångsdatumet är den sista dagen i angiven månad.

När du tvättat kropp och hår med Descutan skall du inte duscha med vanlig tvål, schampo eller balsam och inte heller använda hudlotion, eftersom detta kan förstöra den kvardröjande effekten hos Descutan.   Medicinen ska inte kastas i avloppet eller bland hushållsavfall.

Fråga apotekspersonalen hur man gör med mediciner som inte längre används. Dessa åtgärder är till för att skydda miljön. .

Hitta rätt produkt direkt!

Just nu hittar vi 176 st produkter

Inspiration

Här kan du fördjupa dig i en mängd olika ämnen, från nyheter och trender till tips och råd inom en rad olika områden. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativt innehåll som inspirerar, informerar och utbildar våra läsare. Läs vidare för att upptäcka spännande ämnen och få inspirationen till att vidga era vyer.

Klicka här för mer inspiration

© Ridmer.se 2024