Produktinformation

Kit innehållande allt du behöver för att enkelt skicka iväg ett träckprov från din grupp av hästar. Du kan skicka träck från upp till 10 hästar i detta paket.

Analyskostnad för Blodmask, spolmask och fölmask ingår i paketet. Analys utförs av SVA -Statens Veterinärmedicinska Anstalt.

  Varför välja SVA"s parasitlaboratorium? SVA bedriver Nordens största och äldsta veterinärmedicinska laboratorium samt är Sveriges enda nationella referenslaboratorium för parasiter. All personal som arbetar på SVA har hög kompetens inom diagnostik och alla analysresultat granskas av veterinärer som disputerat inom parasitologi.

Tack vare att SVA får ditt prov kan vi övervaka sjukdomsläget och resistens hos svenska djur. Tillsammans bygger vi den expertis som kan ge dig och Sveriges alla veterinärer och djurhållare råd baserade på just svenska förhållanden.

Mängd 2 färska träckbollar från varje häst. Proven läggs individuellt i plastpåsar som försluts ordentligt med knut.

Märk varje plastpåse med respektive nummer på remissen och hästens namn. Fördela sedan proven i ytterligare 2 plastpåsar tillsammans med det absorberande materialet.

Förslut påsarna ordentligt med knut. Fyll i remissen, lägg den tillsammans med proven i kartongen och förslut den väl.

Klistra på den medföljande adressetiketten på kartongen och lämna in kartongen hos postombud. Skicka helst prov i början av veckan.

Provet kan dock förvaras i kylskåpstemperatur över ett veckoslut. Provsvar skickas via e-post efter 1–3 arbetsdagar. .

Inspiration

Här kan du fördjupa dig i en mängd olika ämnen, från nyheter och trender till tips och råd inom en rad olika områden. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativt innehåll som inspirerar, informerar och utbildar våra läsare. Läs vidare för att upptäcka spännande ämnen och få inspirationen till att vidga era vyer.

Klicka här för mer inspiration

© Ridmer.se 2024